Het Wapen van Bronkhorst

  • Gerenommeerde keuken
  • á la carte, plateservice en lunch
  • Sfeervol interieur
  • Gezellig groot terras
  • Geschikt voor partijen tot 60 personen
  • Buffetten
  • Seizoensspecialiteiten zoals asperges, wild en stamppotten

Zie ook onze kaart voor ook iets bij de koffie en de borrel. Wilt u ook op de hoogte gehouden worden van onze speciale seizoen menu’s , zoals asperges in april, wild in oktober en voor de wintermaanden ons bekende stamppotavonden, abonneer u dan op onze nieuwsbrief.
Wij wensen u smakelijk eten en een prettig verblijf in ons restaurant.

Reserveren via reserveringen

Familie Meutstege en Team

17-Bronkhorst-Het-Wapen
09-Bronkhorst-Omgeving
16-Bronkhorst-Het-Wapen
3f12043e9782d1cdb4ca0fff05a7fd4b
Terras-Wapen-van-Bronkhorst-08
IMG_0084
Terras-Wapen-van-Bronkhorst-01

Voor het restaurant van vanavond rijden we naar Bronkhorst in de Achterhoek. En ergens tussen Steenderen en de plaats van bestemming lijkt de tijd terug te lopen om uiteindelijk in Bronkhorst zelf geheel tot stilstand te komen. Want Bronkhorst is historie. Een openluchtmuseum, maar dan écht. Het kost geen enkele moeite of fantasie om je hier te verplaatsen in het dagelijks leven van de achtiende of negentiende eeuw. De invallende duisternis, de gezellige lichtjes achter de ramen: het geeft het beschermde dorpsgezicht van Bronkhorst ook nog eens een hoog Anton Pieck gehalte.

“Dorp”horen ze hier trouwens niet graag, want de Bonkhorstenaren gaan er prat op dat hun nederzetting ‘de kleinste stad van Nederland is(stadsrechten uit 1482). Met de ambiance zit het dus wel goed. Die krijg je als restaurant in Bronkhorst gewoon cadeau.

Wapen van Bronkhorst

We bezoeken vanavond Het Wapen van Bronkhorst, één van de twee restaurants die al sinds mensenheugenis in het plaatsje gevestigd zijn. Het andere restaurant is de Gouden Leeuw, de buurman zeg maar.

Het interieur van Het Wapen van Bronkhorst, als sinds generaties gerund door de familie Meutstege, is geheel in lijn met de historische entourage van het dorp. Woorden als ‘herberg’ en ‘gelagkamer’ schieten te binnen. Monumentale toog, zware plafondbalken en beproefd meubilair. De klassieke uitstraling combineert overigens wonderwel met de moderne kunst aan de wanden.

Een van de genuttigde voorgerechten
Het eind rapport

Het restaurant schotelt je een uitstekend diner voor. Mooie ingrediënten en met passie en vakkennis klaargemaakt.
Een mooi restaurant op een mooie plek met nog een toekomst voor vele generaties voor de boeg.

Een mooi rapport.